Älykkäällä ohjauksella säästöä

Asiakas: Tampereen opiskelija-asuntosäätiö, TOAS

Talotohtori-palvelut ovat olleet käytössä lähes kahden lämmityskauden ajan 11 kerrostalokohteessa, joissa palveluiden piirissä on yhteensä 1385 asuntoa. Kaikissa kohteissa on ollut aiemmin käytössä toisen palveluntuottajan lämmityksen optimointia tuottavaa palvelua. Talotohtori-palveluilla on saatu vielä parannettua energiatehokkuutta. 

Talotohtori-palveluilla saavutetut hyödyt:

1) Kaukolämmön kulutus laskenut keskimäärin 5,4%

2) Kaukolämmön perusmaksu laskenut keskimäärin 19,5%

3) Huonelämpötilaan liittyvien valitusten määrä pienentynyt 

Tuotetut palvelut

TOAS-kohteissa on toteutettu Talotohtorin älykkäitä lämmityksen ohjauspalveluita, joihin sisältyvät seuraavat ominaisuudet:

  • Kysyntäjousto, jolla tasataan kaukolämmön tehohuippuja
  • Mitattuun sisälämpötilaan perustuva lämmityksen ohjaus pitää sisälämpötilat tasaisina
  • Sääennusteen huomioiminen, jolla optimoidaan lämmityksen säätöä

Sisäilmaolosuhteen pysyvyyden varmistaminen

Kun rakennuksiin toteutetaan energiansäästötoimenpiteitä on tärkeää huolehtia, että sisäilmaolosuhteet pysyvät halutulla tasolla. Näissä kohteissa sisäilman olosuhteet ovat olleet tarkassa seurannassa ja Talotohtori-palvelut ovat pitäneet huolen siitä, että asumisolosuhteet pysyvät mahdollisimman tasaisina. Ensimmäisen lämmityskauden ajan kaikkien kohteiden huonelämpötilojen laskennallinen keskiarvo on ollut 21,5 °C ja huonelämpötilat ovat pysyneet hyvin lähellä kohdekohtaisesti määriteltyjä tavoite-/asetusarvoja. Sisälämpötilojen keskiarvon vaihteluväli on ollut alle puoli astetta. Huonelämpötilaan liittyvien valitusten määrä asukkailta on myös vähentynyt.

Saavutetut säästöt

Ensimmäisen lämmityskauden kaukolämmön energiankulutuksessa on saavutettu keskimääräinen 5,4% säästö ja perusmaksussa (eli tilausvesivirran pienentymisessä) noin 19,5%. Älykäs kaukolämpö -palvelulla on pilottikohteissa saavutettu keskimäärin 8,2 %:n kokonaissäästö lämmityskustannuksissa. Keskimäärin tämä vastaa kiinteistökohtaisesti yli 5400 euron vuosisäästöä.

Jaa artikkeli

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä

Säästöä ja hyviä olosuhteita

Älykkäällä ohjauksella säästöä

Talotekniikka keskitetysti hallintaan

Sivuston käyttöehdot

Tietosuojaseloste

Copy link
Powered by Social Snap