Talotohtori on valittu mukaan Oulun CityIoT-hankkeeseen

Julkaistu: 20.01.2020

Tulimme valituksi isosta joukosta hakijoita mukaan Oulun kaupungin CityIoT-hankkeeseen, jonka kilpailutuksen valintakriteereissä painotettiin innovatiivisuutta, skaalautuvuutta eri kokoisiin kohteisiin ja ketterää käyttäjälähtöisyyttä.

CityIoT-hanke etsii ratkaisuja älykaupunkien digihaasteisiin, kuten IoT-järjestelmien yhteensopivuuteen, datan yhdistämiseen useasta järjestelmästä sekä uusien sovelluksien luomiseen IoT-järjestelmien päälle. Nopean kokeilun konsepteissa kaupungit voivat hakea yrityksiltä ideoita ennalta määritettyjen tarpeidensa ratkaisemiseksi ja vastaavasti yritykset saavat helpon ja nopean kanavan päästä kiinni kaupungin tarpeisiin sekä testata ja kehittää omaa ratkaisua aidossa kaupunkiympäristössä.

Talotohtori vastaa Oulun kaupungin tarpeisiin kolmen eri palvelun avulla. Tavoitteena hankkeessa on kerätä tietoa potentiaalisista energiansäästökohteista sekä mahdollisuuksista optimoida toimintaa ja saavuttaa kustannusäästöjä. Talotohtorin asiantuntijakumppanina hankkeessa toimii Moxiecon Oy.

Kokeilussa tuotamme seuraavia palveluita:

Sisäilman olosuhdepalvelut
Talotekniikan etävalvontapalvelu
Älykkäät lämmityksen ohjaukset
Sisäilman olosuhdepalvelu havainnollistaa sisäilman olosuhteita, joista voidaan tunnistaa ja ennakoida huolto- tai korjaustarpeita. Talotekniikan etävalvontapalvelulla voidaan etänä seurata ja tarvittaessa säätää muun muassa lämmitystä, ilmanvaihtoa ja aikaohjelmia. Älykkäillä lämmityksen ohjauksilla voidaan saavuttaa säästöä kiinteistön lämmitykseen liittyvissä kustannuksissa.

API-rajapinnan avulla Talotohtorin keräämää dataa voidaan hyödyntää kolmansien osapuolten palveluissa sekä kolmannet osapuolet voivat myös tuottaa muita älyohjauksia Talotohtoriin liitettyihin kohteisiin. Koska Talotohtori tukee hyvin laajasti erimerkkisten automaatiojärjestelmien liittämistä ja hallintaa, myös esimerkiksi automaatiosaneerausten kilpailuttaminen on tulevaisuudessa vapaampaa.

Lisätietoa hankkeesta: https://www.cityiot.fi/

Vipuvoimaa-EU

Sivuston käyttöehdot

Tietosuojaseloste

Copy link
Powered by Social Snap