Hyödyt kiinteistön
omistajalle

Optimoi kiinteistösi sisäilman olosuhteet, energiankäyttö ja ylläpitokustannukset

  • NTasainen sisälämpötila ja kosteus
  • NAsumismukavuus lisääntyy
  • NTarpeeton energiankulutus poistuu
  • NKaukolämmön perusmaksu laskee
  • NSkaalautuu suuriin kiinteistömäärin

Sisäilman jatkuva seuranta takaa hyvät olosuhteet

Kiinteistöhoidossa perinteinen käytäntö on, että olosuhteiden mittausta ja tarkkailua tehdään vain tarvittaessa ja satunnaisesti.

Olosuhteisiin aletaan kiinnittämään huomiota vasta sitten, kun tiloissa asuvat tai työskentelevät ihmiset alkavat oireilemaan ja valittamaan olosuhteista – tai kun havaitaan rakenteissa kosteusvaurioita, jotka saattavat paljastua esimerkiksi remontin yhteydessä.

Talotohtori palvelu valvoo sisäilmaa jatkuvasti ja ohjaa lämmitystä siten, että sisälämpötila pysyy tasaisena koko lämmityskauden ajan.

Tämä lisää asumismukavuutta ja parantaa asukastyytyväisyyttä.

Säästöä lämmityskustannuksiin

Rakennusten lämmitystä ohjaavat laitteet perustuvat pääsääntöisesti ulkolämpötilaan. Ne eivät kykene ottamaan huomioon rakennuksen todellista sisäilman olosuhdetta ja rakennuksen termodynaamista käyttäytymistä. Lisäksi niistä puuttuu mm. sääennusteen huomiointi.  

Näin ollen kiinteistöjä lämmitetään usein liikaa ja  sisälämpötilat vaihtelevat merkittävästi. Tämän lisäksi eri asunnoissa voi olla hyvinkin eri lämpötilat johtuen lämmitysverkoston epätasapainosta. 

Todelliseen sisäilman olosuhdetietoon perustuva lämmityksen ohjaus, joka hyödyntää myös sääennustetietoa, poistaa turhan lämmitykseen kuluvan energiankäytön. Kiinteistöä lämmitetään vain silloin kun siihen on oikea tarve.

Talotohtori palvelulla voidaan saavuttaa jopa 10-20% säästö lämmitysenergian kustannuksiin.

 

Optimoi kaukolämmön perusmaksu

Kaukolämmön tehontarve tuntitasolla vaihtelee rakennuksittain hyvin paljon johtuen esimerkiksi lämpimän käyttöveden käytöstä tai ilmanvaihdosta.

Nämä korkeimmat tuntitehot määrittävät yleensä kaukolämmön perusmaksun, ns. tilausvesivirtamaksun.

Talotohtori osaa automaattisesti tunnistaa ja leikata nämä hetkittäiset piikit ja kykenee siten pienentämään kaukolämmön perusmaksua parhaimmillaan jopa yli 20%.

Nopea reagointi ongelmatilanteissa

Talotohtori alusta pystyy hallitsemaan kiinteistön koko talotekniikan, laitevalmistajista riippumatta. Lisäksi Talotohtori alusta skaalautuu hyvin ja pystyy tarjoamaan keskitetyn valvomoratkaisun isoillekin kiinteistömäärille.

Tämä keskitetty valvomo tarjoaa erinomaiset työkalut asiantuntijoille  havaita poikkeamatilanteet nopeasti ja tehokkaasti.

Näin huollolle saadaan tieto ongelmista varhaisessa vaiheessa ja vika pystytään usein korjaamaan ennen kuin asukkaat sitä edes huomaavat.

Hyödynnä alustan monet mahdollisuudet

Talotohtori-alustassa on useita ominaisuuksia, jotka erottavat sen muista valvomoratkaisuista ja IoT-alustoista ja tekevät siitä kustannustehokkaan ja monipuolisen ratkaisun erityisesti suurten kiinteistömassojen talotekniikan hallintaan ja älykkääseen ohjaukseen.

Talotohtorilla voi asiakkaamme rakentaa esimerkiksi omia kojetauluja, hallita käyttäjiä ja määrittää hälytyksiä.

Lisäksi Talotohtorilla pystyy tekemään etänä suuren osan operatiivista toimenpiteistä, mikä tehostaa toimintaa ja tuo säästöä huollon kustannuksiin.

Sivuston käyttöehdot

Tietosuojaseloste

Copy link
Powered by Social Snap